Яйця не треба чистити, шкаралупа сама відпаде: секрет досвідчених господинь
Яйця не треба чистити, шкаралупа сама відпаде: секрет досвідчених господинь

Яйця не треба чистити, шкаралупа сама відпаде: секрет досвідчених господинь

Проколювання яєць голкою, сода та інші поширені лайфхаки відходять у минуле, тим паче, що не завжди спрацьовують. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду порталу "Добрі новини" та зробити все куди простіше.

Як легко почистити варені яйця

Насправді не треба ніяких додаткових хитрих маніпуляцій. Просто роздавіть його руками та опустіть під холодну проточну воду. І справу зроблено!

Почистити яйця можна за секунду / Фото Freepik

Це працює завдяки нерівномірному розширенню речовин з різною щільністю. Під час варіння м'яка частина білка прилипає до шкаралупи.

Якщо ж яйце швидко охолодити після варіння, воно стискається, а щілини в тріснутій шкаралупі збільшуються. Так між білком та шкаралупою утворюється простір, що полегшує очищення, адже туди потрапляє вода.

Зваряться в рази швидше: секретзамочування бобових.

Источник материала
loader
loader