Смачні українські традиції: готуємо знамениті картопляні палюшки з сиром
Смачні українські традиції: готуємо знамениті картопляні палюшки з сиром

Смачні українські традиції: готуємо знамениті картопляні палюшки з сиром

Картопляні палюшки із сиром завжди доречні на столі, адже це страва, яка передається вже поколіннями! Вони не вимагають особливих кулінарних навичок чи складних інгредієнтів, а результат завжди виходить найкращим. 24 Канал пропонує пригадати смак традицій з рецептом "Агротер".

Рецепт картопляних палюшок з сиром

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 400 грамів кисломолочного сиру;
– 2 яйця;
– 1 склянка борошна;
– свиняче сало — до смаку;
– цибуля — до смаку;
– сметана — до смаку;
– сіль — до смаку;
– перець — до смаку;

Приготування:

  1. Зваріть картоплю в шкірці, після чого очистіть її.

  2. Пропустіть картоплю через м’ясорубку разом із сиром. Додайте яйця, склянку борошна, сіль і перець до смаку. Замісіть м’яке, еластичне тісто.

  3. Присипте робочу поверхню борошном. Сформуйте з тіста довгу ковбаску, трохи її приплюсніть. Наріжте тісто на подовгасті шматочки.

  4. Закип’ятіть воду у великій каструлі та додайте сіль. Опустіть палюшки в киплячу воду.

  5. Після того, як вони спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть ще 1 – 2 хвилини. Дістаньте готові палюшки за допомогою друшляка.

  6. Полийте страву підсмаженими шкварками з цибулею та подавайте зі сметаною.

Смачного!

Вони кращі за італійську випічку: ароматні рулетикиз лаваша за лічені хвилини на всю сім'ю.

Источник материала
loader
loader