До 2035 року очікується, що виробництво свіжих томатів у Євросоюзі взимку скоротиться з переходом до вирощування сортів із меншими плодами. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Очікується, що в середньому річне споживання томатів становитиме 15,2 кг на особу. Про це йдеться у “Прогнозах розвитку сільського господарства ЄС на 2024-2035 роки” Європейської Комісії.
Навпаки, прогнозується, що виробництво та споживання перероблених томатів у ЄС зростатиме через зростання попиту на перероблені харчові продукти.
Прогнозується зростання на 1,2% щорічно, досягнувши 23 кілограми на споживача на рік до 2035 року.
Очікується, що імпорт помідорів до ЄС продовжуватиме зростати щороку на 0,6%, а Марокко залишиться основним постачальником. І навпаки, прогнозується падіння експорту на 0,2% на рік.