Якщо ви зібрали опеньки, маєте їх у коморі чи морозильній камері, слід знати, як смачно їх приготувати. Зі сметаною вони просто неймовірні, інформує 24 Канал з посиланням на youtube Карпатські шкварки.
Опеньки у сметані
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми опеньків;
– 3 ріпчасті жовті цибулини;
– 500 мілілітрів сметани 30% (або вершків);
– 1 головка часнику;
– сіль – до смаку;
– чорний мелений перець – до смаку.
Приготування:
- Замочіть гриби у воді на 10 – 15 хвилин, потім ретельно промийте. Почистьте часник, а цибулю дрібно наріжте.
- Закип’ятіть воду, додайте 3 чайні ложки солі та висипте опеньки. Варіть їх на середньому вогні протягом 20 хвилин, знімаючи піну, яка утворюється під час варіння.
- Готові опеньки вийміть шумівкою, уне треба брати друшляк.
- Цибулю обсмажте на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору, постійно помішуючи.
- Додайте до цибулі опеньки та продовжуйте смажити. Як тільки гриби почнуть "стріляти", це свідчить про їх готовність.
- Приправте страву сіллю та перцем до смаку, вичавіть часник через прес і готуйте ще 2 хвилини.
- Влийте сметану (або вершки), перемішайте та тушкуйте на слабкому вогні 5 хвилин, не забуваючи помішувати.
Смачного!
Що приготувати на свята: добірка страв, які сподобаються усім.