В Україні дешевшає морква: що посприяло зниженню цін
В Україні дешевшає морква: що посприяло зниженню цін

В Україні дешевшає морква: що посприяло зниженню цін

Які причини здешевшання моркви

На ринку моркви в Україні простежується тенденція зниження цін, повідомляє 24 Канал із посиланням на EastFruit. При цьому, за словами виробників, попит на моркву сьогодні залишається досить невисоким.

Важливо! Це зумовлене тим, що гуртові компанії ведуть закупівлі в міру потреби, вважаючи за краще не закладати продукцію на тривале зберігання, що також негативно позначається на загальному рівні цін.

Так, на сьогоднішній день виробники відвантажують моркву по 15 – 23 гривень за кілограм (0,36 – 0,56 долара за кілограм), залежно від якості та обсягів пропонованих партій овочів, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше.

Зверніть увагу! Основною причиною зниження цін на коренеплоди експерти проєкту називають сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту на дану продукцію. Тому, прагнучи активізувати продажі, фермери змушені переглядати відпускні ціни на моркву в бік зниження.

Аналітики також додають, що, попри цінове зниження, сьогодні морква в Україні коштує в середньому в 2,4 раза дорожче, ніж в аналогічний торішній період. Таку різницю цін галузеві експерти пов'язують із доволі різким зниженням врожайності цього коренеплоду через аномально посушливе літо.

Источник материала
loader
loader