Віталій Гуменюк розпочинав свій шлях у бізнесі, займаючись малярсько-штукатурними роботами. Про це пише 24 Канал із посиланням на Шо Там.
Як все починалось
В пошуках нових перспектив він переїхав до столиці, де спробував себе у сфері громадського харчування. В одному з невеликих кіосків готував шаурму, хот-доги та чай. Однак його точку знесли в рамках кампанії з демонтажу МАФів.
У 2015 році, після важких життєвих обставин – розлучення, пограбування квартири та поломки автомобіля, який більше не підлягав ремонту – Віталій повернувся до рідного міста.
Відкриття власного закладу та його енергонезалежність
Ідея створити реберню виникла після відвідування схожого ресторану у Львові. Для свого проєкту Віталій орендував стару баржу на набережній міста. У справу разом із ним інвестували його мати та сестра.
Через часті блекаути старе обладнання не витримувало перепадів напруги, і продукти швидко псувалися. Щоб уникнути кредитів, Віталій почав шукати можливості для грантової підтримки. Він подав заявку на конкурс для підприємців "Курс на Незалежність".
Завдяки виграному гранту підприємець придбав промислові холодильник і морозильник, а також встановив сонячні панелі для забезпечення енергонезалежності свого закладу