Львівський сирник, що тане в роті: найпростіший рецепт з усіх
Львівський сирник, що тане в роті: найпростіший рецепт з усіх

Львівський сирник, що тане в роті: найпростіший рецепт з усіх

Львівський сирник популярний не лише у Львові, в Україні, але й за її межами. Рецептом справжнього львівського сирника ділиться 24 Канал з посиланням на переможницю другого сезону "МастерШеф" Лізу Глінську.

Рецепт львівського сирника

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:

для сирника:
– кисломолочний сир 9% – 700 грамів
– яйця – 3 штуки
– цукор – 100 грамів
– сметана 20% – 50 грамів
– масло – 50 грамів
– манна крупа – 30 грамів
– дрібка солі
– цедра лимона чи апельсина
– родзинки світлі – 100 грамів

для глазурі:
– молочний шоколад – 200 грамів
– рослинна олія – 20 мілілітрів

Приготування:

  1. Сир перетріть через сито. Додайте розтоплене вершкове масло, сметану, сіль і цукор, манну крупу, натерту цедру лимона, все ретельно перемішайте.

  2. Отриману масу добре перебийте блендером, потім через сито перетріть туди яйця. Додайте в сирну масу помиті та висушені родзинки.

  3. Змастіть форму вершковим маслом, покладіть на дно пергамент. Сирну масу викладіть у форму та розрівняйте. Зверху накрийте пергаментом та поставте вантаж.

  4. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після цього зніміть вантаж і допікайте ще 10 – 15 хвилин.

  5. Дістаньте форму, переверніть її на дошку, зніміть пергамент і залиште сирник охолоджуватися, після чого відправте його в холодильник, якнайменше, на 5 годин.

  6. Для приготування глазурі шоколад з олією розтопіть в мікрохвильовій печі чи на водяній бані.

  7. Сирник вийміть з холодильника та залийте глазур'ю на решітці. Зніміть готовий десерт та покладіть в холодильник на 15 – 20 хвилин для затвердіння глазурі. Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати торт "Червоний оксамит" за рецептом Мері Беррі.

Источник материала
loader
loader