На Херсонщині волонтерить французький пекар
На Херсонщині волонтерить французький пекар

На Херсонщині волонтерить французький пекар

Французький пекар-волонтер Луік Нерві пече хліб та булочки, які безплатно роздає жителям Херсона, передмістя та розвозить по прифронтових громадах. Випічку готує у мобільній пекарні. Українцям він допомагає з початку повномасштабного вторгнення. Проте Херсон, зізнається Луік Нерві, став “містом його серця”. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Луік Нерві – пекар з Франції, який з початку повномасштабного вторгнення допомагає Україні як волонтер. Розповідає, це вже п’ята поїздка, до Херсонщини приїхав вдруге.

“Я вже приїжджав минулого року до Херсона у листопаді 2023 року. І це місто мене так засмутило, що я вирішив приїхати ще раз. Я обрав це місто, тому що воно так багато страждало і є настільки героїчним, що я закохався у Херсон”, — говорить Луік Нерві.

Торік Луік випічку робив на кухні одного з херсонських закладів харчування, цьогоріч – приїхав з мобільною пекарнею на колесах. Каже, завдяки цьому процес випікання хліба пришвидшився. У роботі Луік використовує авторські рецепти.

“Моя місія, як і минулого року, полягає в тому, щоб випікати хліб для цивільного населення. Тому я пропоную свій хліб безоплатно всім, хто приходить до мене. І завдяки співпраці з благодійним фондом “Польща допомагає Україні” я можу порадувати всіх, зокрема дітей та старих людей. І це те, заради чого я тут”, — каже він.

1

“У нас є два хаби, один у Харкові, один у Херсоні. Ми приїхали сюди понад рік тому, коли підірвали ГЕС Каховську. І минулого року ми познайомились з нашим французьким другом Луіком. Цього року наш фонд профінансував його прибуття, його приїзд, щоб він пік смачний хліб для Херсона, для Херсонської області”, — говорить волонтер БФ “Польща допомагає Україні” Олег Шуба.

Керівник проєктів благодійного фонду “Польща допомагає Україні” говорить, спілкуються між собою за допомогою перекладача. Мовний бар’єр роботі не перешкоджає. За один день команда випікає понад 700 буханок хліба, який роздають у Херсоні, передмісті та прифронтових громадах.

“Тут ми це випікаємо. В машині є три пічки, стелажі, столик, де це все відбувається, сухе молоко, мука, є тістоміс та кран. Автомобіль повністю обладнаний. У нас гарний домашній, смачний, свіжий хліб. Що може ще краще бути? Знаєте, тут постійно стріляють, там смерті, а тут, знаєте якась душевна атмосфера. Люди приходять, ми випікаємо. Вони спілкуються, відволікаються від цього божевілля та тероризму”, — каже Олег Шуба.

Команда також випікає солодкі булочки з цукатами, фруктами та родзинками, які роздають дітям під час заходів. Мама двох доньок Ольга Щербина каже, їм випічка сподобалась.

“Дякуємо за булочки. Вони дуже смачні, в міру солодкі. Ну прямо зроблені для дітей. Вони не дуже таке полюбляють іноді, але бачите, ці припали до смаку”, — каже жінка.

Вдома у Франції Луік Нерві має бізнес — чотири пекарні. А з поїздок його чекає родина – дружина та двоє дітей. Він розповідає, планує продовжувати волонтерську діяльність та допомагати українцям поки у цьому буде потреба. Херсон, говорить, став містом його серця. Тому обов’язково буде приїжджати сюди раз на рік.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader