Домашній бігмак – МакДональдз сховається: простий рецепт легендарного бургера
Домашній бігмак – МакДональдз сховається: простий рецепт легендарного бургера

Домашній бігмак – МакДональдз сховається: простий рецепт легендарного бургера

Але, якщо йти до МакДональдзу далеко й зовсім не охота, то чому б не зробити смачні домашні бургери, які ні чим не гірші за фастфудівські. Як приготувати бургери вдома, розповідає 24 Канал з посиланням на Storinka.

Рецепт бургера, як у МакДональдз

  • Час: приблизно 2 години
  • Порції: 2

Інгредієнти:

для опари на булочки:

– дріжджі швидкої дії – 10 грамів
– цукровий пісок – 50 грамів
– молоко (тепле) – 150 мілілітрів

для тіста на булочки:
– опара
– борошно пшеничне – 400 грамів
– сіль – 1/2 чайної ложки
– яйце – 2 штуки
– вершкове масло – 100 грамів

для котлет (4 штуки):
– яловичий фарш – 300 грамів
– сіль – 1/4 столова ложка
– рослинна олія – 1 столова ложка

для соусу:
– дрібно нарубані солоні огірки – 1 столова ложка
– солодкий розсіл – 1 столова ложка
– класичний майонез – 4 столові ложки
– солодка гірчиця – 1 чайна ложка
– паприка 1/2 чайної ложки
– сухий часник 1/2 чайної ложки
– суха зелена цибуля – 1 чайна ложка
– яблучний чи білий винний оцет – 3 чайні ложки

для начинки:
– котлети – 4 штуки
– салат айсберг – 100 грамів
– цибуля ріпчаста – 100 грамів
– солоні огірки – 2 штуки
– плавлений сир – 2 скибочки

Приготування:

  1. Підготуйте всі продукти, ретельно вимийте їх і просушіть.
  2. Почніть приготування бургера із соусу. Змішайте до однорідної маси наступні інгредієнти: нарізані солоні огірочки, майонез, солодку гірчицю, яблучний чи білий винний оцет, розсіл від солоних огірків, паприку та кільця зеленої цибулі.
  3. Нашаткуйте салат айсберг, дрібно наріжте цибулю і перемішайте їх. Залиште пропитуватися.
  4. Перейдіть до приготування котлет. Додайте в яловичий фарш харчову сіль та олію. Якщо преса для формування котлет немає, то можна м'ясні кульки розплющити власною долонею, тоді котлети вийдуть ідеальної форми та товщини. Обсмажте їх на пательні та поки відставте.
  5. Далі булочки. Дріжджі, цукровий пісок, пшеничне борошно та тепле коров'яче молоко змішайте в окремій місткості. Гарненько замісіть, накрийте миску трохи вологим кухонним рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
  6. Після закінчення зазначеного часу додайте до приготованої опари сіль і перець на смак, яйця, пшеничне борошно. У готову масу втріть вершкове масло.
  7. Сформуйте булочки, змастіть сумішшю з молока і яйця, й рівномірно посипте кунжутом. Відправте на 25 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
  8. Останній крок – зібрати бургер: на нижню та середню булочки нанесіть по столовій ложці соусу, щедро посипте сумішшю цибулі та салату, додайте скибочку плавленого сиру, накрийте м'ясними котлетами нижні шари. Розмістіть частини бургера один на один та покрийте верхньою булочкою з кунжутом.

Бургер готовий – смачного!

Сподобався рецепт? Кулінарка поділилася рецептом намазки на хліб з авокадо, з сиром Фета та спеціями.

Источник материала
loader
loader