Насолода у кожному шматочку: готуємо розкішний торт "Червоний оксамит" в домашніх умовах
Насолода у кожному шматочку: готуємо розкішний торт "Червоний оксамит" в домашніх умовах

Насолода у кожному шматочку: готуємо розкішний торт "Червоний оксамит" в домашніх умовах

Щоб розвіяти міф про складність приготування, відомий кулінар Мері Беррі поділилась простим рецептом цього торту, який легко буде повторити на своїй кухні. Деталями ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Рецепт "Червоного оксамиту"

  • Час: 50 – 60 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Для коржів:
– борошно – 250 грамів
– какао-порошок – 1 столова ложка
– розпушувач – 2 чайні ложки
– сода – 1 чайна ложка
– цукор – 250 грамів
– пахта – 200 мілілітрів
– соняшникова олія – 150 мілілітрів
– ванільний екстракт – 2 чайні ложки
– червоний харчовий барвник – 1 столова ложка
– яйця – 2 штуки
– білий шоколадний трюфель – 8 штук

Для масляної глазурі на змащування й прикрашання:
– вершкове масло – 250 грамів
– ванільний екстракт – 2 чайні ложки
– цукрова пудра – 300 грамів
– маскарпоне – 250 грамів

Приготування:

  1. Для початку розігрійте духовку до 180 градусів. Дві форми 20 сантиметрів змастіть маслом та застеліть пергаментом.
  2. Для коржів змішайте у мисці борошно, какао-порошок, розпушувач, соду та цукор. Окремо збийте пахту, олію, ваніль, харчовий барвник і 100 мілілітрів води в глечику. Туди ж вмішайте яйця. Далі треба з'єднати сухі та рідкі інгредієнти до однорідності.
  3. Поділіть тісто між формами, вирівняйте поверхню та випікайте 25 – 30 хвилин. Охолодіть у формах протягом 10 хвилин, потім виверніть, зніміть папір і залиште повністю охолонути на решітці.
  4. Переходьте до крему. Збийте у мисці м'яке вершкове масло, ваніль та за два підходи вмішайте пудру. Останнім додайте маскарпоне.
  5. Покладіть рифлену насадку в кондитерський мішок і викладіть ложкою приблизно 150 грамів вершкового крему в мішок.
  6. Зберіть торт. Покладіть один із бісквітів на тарілку для торта і змастіть його третиною крему. Продовжуйте збирати десерт. Обережно вирівняйте крем по боках та зверху.
  7. Кремом, що відклали у мішок, прикрасьте торт. На завершення викладіть шоколадні трюфелі.

Тортові треба трішки часу, щоб пропитатися. Тож потерпіть, а тоді куштуйте!

Сподобався десерт? Тоді зверніть увагу на рецепт домашнього "Київського торта", який виходить смачнішим за магазинний.

Источник материала
loader
loader