ЗСУ знищили нову російську радіолокаційну станцію «Гармонь-М»
ЗСУ знищили нову російську радіолокаційну станцію «Гармонь-М»

ЗСУ знищили нову російську радіолокаційну станцію «Гармонь-М»

ЗСУ знищили нову російську радіолокаційну станцію «Гармонь-М» - Фото 1

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях. Сили оборони знищили сучасну радіолокаційну станцію “Гармонь-М”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ОСУВ “Хортиця”.

Ця станція, що з березня 2024 року перебувала на озброєнні мотострілецьких підрозділів Центрального військового округу РФ, мала забезпечувати контроль за повітряною обстановкою. Однак, її було знищено FPV-дроном.

“Тож дякуючи майстерності і влучності українських пілотів, російська “Гармонь-М” відіграла свої останні акорди на Краматорському напрямку”, – заявили військові.

Гармонь-М – це новітня розробка російської оборонної промисловості, яка призначена для виявлення та відстеження повітряних цілей. Ця радіолокаційна станція (РЛС) є важливим компонентом сучасних систем протиповітряної оборони, забезпечуючи оперативне виявлення як літаків, так і безпілотних літальних апаратів.

Гармонь-М здатна виявляти повітряні цілі на відстані до 45 кілометрів, що дозволяє своєчасно реагувати на потенційні загрози.

Нещодавно українські військові успішно знищили російську радіолокаційну станцію “Небо-М” ракетами ATACAMS, завдавши суттєвих втрат системі ППО противника.

Tweet
Источник материала
loader
loader