Воїни 128 бригади показали, як відбивали наступ РФ біля Шахтарська
Воїни 128 бригади показали, як відбивали наступ РФ біля Шахтарська

Воїни 128 бригади показали, як відбивали наступ РФ біля Шахтарська

Окупанти наступають біля Шахтарська, а також Богоявленки. Напередодні з'явилась інформація про те, що росіянам вдалось просунутись у цьому районі та захопити позиції ЗСУ. Про це повідомляє проєкт Deep State.

У перші дні російського наступу на Шахтарськ оборону в тому районі тримала 128 гірсько-штурмова бригада. Її бійці показали унікальні кадри боїв та знищення ворожої техніки.

На кадрах можна побачити динаміку боїв, зокрема, засідку та ураження танку з РПГ, роботи FPV-дронів, а також найбільш ефектний кадр – постріл танка по кацапському БТР впритул.

«Наступальні дії противник проводив між Пречистівкою та Золотою Нивою в сторону Новоукраїнки та Шахтарського. За підрахунками бійців, ворог застосував в сумі за ті дні близько 40-ка одиниць техніки», – йдеться в повідомленні 128 ОГШБр в Telegram.

Також бійці заявили, що підрозділи Сил Оборони на тій ділянці робили і продовжують робити все можливе, щоб зупинити ворога, але його кількість ресурсів переважаюча, тож окупанти таки мали певні успіхи і продовжують їх розвивати, зокрема, насичуючи Новоукраїнку великою кількістю піхоти. Поряд з цим, росіянам допомогли і традиційні помилки, які ніхто не хоче виправляти.

До слова, сотні українських військових із чотирьох бригад намагаються втримати вразливий виступ на південь від Покровська та місто Селидове, незважаючи на критичну загрозу опинитися в оточенні. Про це пише аналітик Forbes Девід Екс.

Источник материала
loader
loader