У Варшаві біля радянської вежі відкрили музей сучасного мистецтва: в чому його особливість
У Варшаві біля радянської вежі відкрили музей сучасного мистецтва: в чому його особливість

У Варшаві біля радянської вежі відкрили музей сучасного мистецтва: в чому його особливість

Представники міста та музею стверджують, що світлі та відкриті простори нового музею сучасного мистецтва символізують демократичну епоху, яку прийняла Польща, скинувши авторитарне комуністичне правління 35 років тому. Про це пише Euronews.

Що відомо про новий музей сучасного мистцева у Варшаві

Повністю Muzeum Sztuki Nowoczesnej повністю запрацює у лютому, але 25 жовтня він відкрився у тестовому режимі на 2 тижні. Там проводитимуть різноманітні мистецькі заходи та концерти. Програму можна переглянути на сайті музею.

Наразі там виставили лише кілька творів мистецтва, але зрештою там будуть до 2 500 експонатів, включаючи роботи провідних міжнародних художників.

Музей сучасного мистецтва у Варшаві виглядає як яскрава біла коробка. Всередині монументальні сходи з геометричними лініями ведуть на верхні поверхи, де великі вікна наповнюють зали галереї світлом. Згодом там буде і театр.

Як виглядає музей сучасного мистецтва у Польщі: фото з фейсбук-сторінки Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie

Мер Варшави Рафал Тшасковський заявив, що відкриття музею є "історичним моментом для Варшави". І що проєкт допоможе створити новий центр міста, в якому більше не домінуватиме комуністичний символ.

Це місце зміниться до невпізнання, це буде абсолютно новий центр. У Варшаві десятиліттями не було такого місця, місця, яке було б створене з нуля саме для просування польського мистецтва, що саме по собі вражає,
– сказав він.

Будівлю спроєктував відомий американський архітектор Томас Файфер. Місто виділило на проєкт 700 000 мільйонів злотих (160 мільйонів євро).

Цікаво, що не всім жителям Варшави подобається аскетизм нового музею. Деякі мешканці порівнюють його з бетонним бункером. Проте архітектор запевняє, що критики передумають, коли увійдуть до будівлі, побачать її дизайн та простір й ознайомляться з експонатами.

Теги по теме
Польща Туризм
Источник материала
loader