Представлений Mercedes-Benz eEconic
Представлений Mercedes-Benz eEconic

Представлений Mercedes-Benz eEconic

Mercedes-Benz представив першу повністю електричну автоцистерну eEconic, яка допомагає Airbus Donauwo заправляти нові гелікоптери Airbus екологічним авіаційним паливом для скорочення викидів.

Автоцистерна eEconic вміщує 16500 літрів екологічно чистого авіаційного палива. Автомобіль не лише знижує викиди на місці, а й скорочує час простоїв. Це відбувається не тільки тому, що електромобілі вимагають меншого обслуговування, ніж автомобілі з дизельним двигуном, але й тому, що такі машини можуть працювати цілий тиждень за нормальних умов експлуатації без необхідності заряджання. Автомобіль оснащений трьома акумуляторами ємністю 105 кВт•год, загалом 315 кВт•год.

Крім того, eEconic оснащений двома двигунами, які можуть виробляти безперервну вихідну потужність 448 л. (Пікова потужність до 544 к.с.). Цього достатньо, щоб швидко переміщати вантажівки аеропортами та дозаправляти рятувальні вертольоти. Хоча вантажівка має відносно довгу колісну базу (5,5 метра), вона також підтримує рульове керування задніми колесами для зменшення радіуса повороту.

Airbus взяв на себе зобов’язання досягти нульових викидів вуглекислого газу до 2050 року та розглядає використання екологічно чистого авіаційного палива (SAF) як важливий засіб досягнення цієї мети. В даний час усі літаки Airbus можуть працювати на паливних сумішах, що містять 50% SAF. До 2030 року всі літаки Airbus із традиційними двигунами внутрішнього згоряння будуть сертифіковані для роботи на 100% екологічно чистому авіаційному паливі.

Источник материала
loader
loader