Парламентські вибори в Литві виграли соціал-демократи
Парламентські вибори в Литві виграли соціал-демократи

Парламентські вибори в Литві виграли соціал-демократи

Джерело

LRT

Литовська соціал-демократична партія (ЛСДП) здобула перемогу в другому турі виборів до Сейму, отримавши значну кількість місць у новому парламенті. Соціал-демократи отримають 52 мандати.

На другому місці опинилася правляча правоцентристська партія «Союз Вітчизни — Литовські християнські демократи» з 28 місцями, а третє місце займає націоналістична та популістська партія «Зоря Нямунаса» з 20 місцями. За даними Центральної виборчої комісії, у другому турі явка виборців склала 41,31 %, хоча в першому турі вона досягала 52%.

Очолює опозиційну Соціал-демократичну партію Вілія Блінкявічуте. Після другого туру виборів вона зустрілася з лідером партії «За Литву» Саулюсом Сквернялісом, чия партія отримала 14 місць у парламенті, щоб обговорити можливість створення правлячої коаліції.

Блінкявічуте також висловила намір запросити Союз фермерів і зелених приєднатися до коаліції (у них 8 місць). Всі ці партії підтримують Україну в її війні та виступають за збільшення витрат на оборону. Для формування більшості коаліції необхідно мати щонайменше 71 місце в Сеймі, що складається із 141 депутата.

Название источника
LRT
Ссылка на материал
https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2398287/lithuania-s-parliamentary-run-offs-social-democrats-seal-victory-with-52-seats
Теги по теме
Новости политики выборы Литва
Источник материала
loader
loader