"Ніколи не набридне": як чоловік живе на круїзних лайнерах понад 20 років
"Ніколи не набридне": як чоловік живе на круїзних лайнерах понад 20 років

"Ніколи не набридне": як чоловік живе на круїзних лайнерах понад 20 років

Вартість купівлі або оренди житла зараз досить висока. Неважливо, квартира це, будинок, спільна оренда – усе може сильно вдарити по гаманцю. Тому деякі сміливці відмовляються від звичного життя, щоб спробувати інше, пише видання Unilad.

Кубинець живе тільки на круїзних лайнерах

Коли Маріо було 47 років, він переїхав на круїзний лайнер. Чоловікові досі здається, що він живе своїм найкращим життям. Американська круїзна компанія навіть дала йому прізвисько Супер Маріо.

Сальседо розповів про деякі свої витрати і про те, як це жити на плаву, будучи пенсіонером.

Я так звик до життя на кораблях, що мені там комфортніше, ніж на суші. Уже 23 роки. Це найкращий спосіб життя, який я можу знайти. Понад 9000 ночей у круїзах з Royal Caribbean, 52 тижні на рік. Круїзи ніколи не набридають,
– розповів Маріо.

Чоловік каже, що в такому способу життя головне триматися меж бюджету, що він дуже добре вміє. Його основні щоденні витрати зазвичай складають близько 100 доларів. Однак додаткові витрати можуть швидко зрости. Щоб часом трохи зекономити, він залишається в Карибському морі.

Скільки коштують каюти

У 2019 році чоловік розповів, що за внутрішню каюту без вікна він міг би заплатити 72 тисячі доларів на рік. Якщо каюта з балконом, то ціна від 101 тисячі доларів. За напівлюкс доведеться заплатити до 136 тисяч доларів.

Маріо каже, що ці річні витрати однаково менші, ніж вартість переїзду та проживання в будинку для літніх людей. Тож він вважає, що зробив правильний вибір.

Источник материала
loader