Коли в Україні йтиме сніг
Коли в Україні йтиме сніг

Коли в Україні йтиме сніг

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич на Meteoprog.ua. Також сказав, коли саме чекати снігу.

Коли буде сніг

Метеоролог зазначив, що найближчими днями на території України під впливом поля високого тиску буде переважати відносно тепла та спокійна погода, без істотних опадів.

Втім, на межі жовтня й листопада відбудуться суттєві зміни в погодних умовах, пов'язані з розвитком активної циклонічної діяльності на півночі Європи.

Наслідком таких змін стане різке зниження температури повітря, поривчастий вітер та короткочасні дощі, які місцями у західних та північних регіонах поступово зміняться на мокрий сніг та снігову крупу,
– наголосив Кібальчич.

За прогнозом синоптика, сніг в Україні очікується уже в перші вихідні листопада. Втім, поки лише у частині областей.

Так, у суботу, 2 листопада, під впливом активного циклону очікується нестійка та вітряна погода. Будуть невеликі, місцями помірні дощі.

Вдень у північних та місцями західних областях можливий невеликий мокрий сніг та снігова крупа,
– зазначив метеоролог.

До речі, температура повітря протягом доби коливатиметься в межах +6 – +11 градусів, тільки у західних і північних областях +2 – +7.

Вночі неділі без істотних опадів. Однак вдень 3 листопада на Півночі та Заході очікується дощ із мокрим снігом. У решті областей – без істотних опадів. Вночі -3 – +2, вдень лише +2 – +7 градусів.

Чи буде ще бабине літо цього року

Напередодні в інтерв'ю 24 Каналу Віра Балабух відповіла, чи чекати ще бабиного літа.

Метеорологиня зазначила: "Температура повітря поступово знижується, як і зазвичай у цей період. Тому суттєве підвищення середньої за добу температури вище +15 градусів малоймовірне".

Теги по теме
Новости Украины прогноз погоды
Источник материала
loader
loader