Instagram попереджає підлітків про кіберзлочинність
Instagram попереджає підлітків про кіберзлочинність

Instagram попереджає підлітків про кіберзлочинність

Instagram надсилає відео мільйонам підлітків, щоб попередити їх про сексуальне здирство, кіберзлочин, який поширився в додатку та в деяких випадках довів молодих користувачів до самогубства.

Відео, яке починається рядком «Поговорім про сексуальне здирство», буде надано підліткам і молодим людям у США, Великобританії та Канаді в четвер, повідомляє материнська компанія Instagram Meta Platforms Inc. у заяві. Відео висвітлює тривожні прапорці, на які варто звернути увагу, наприклад «хтось надто сильний» або прохання обміняти відвертими фотографіями, і спрямовує підлітків, куди шукати допомоги.

Просвітницька кампанія є частиною зусиль Meta по боротьбі з сексуальним вимаганням, злочином, коли шахраї видають себе за дівчаток-підлітків у соціальних мережах, таких як Instagram і Snapchat від Snap Inc., щоб змусити своїх цілей надсилати оголені фотографії. Потім зловмисники шантажують жертв, погрожуючи переслати ці зображення їхнім друзям і родині, яких секс-вимагачі знаходять, прокручуючи їхні підписники та стежачи за списками в Instagram.

Квітневе розслідування Businessweek показало , що з 2022 року понад два десятки неповнолітніх, переважно підлітків, заподіяти собі смерть після шантажу з боку секс-вимагачів . Багато шахраїв базувалися в Нігерії, де розташовані кіберзлочинні мережі, такі як Nigerian Princes і Yahoo Boys.

Після публікації розслідування компанія Meta, якій також належить Facebook, очистила понад 60 000 облікових записів у Нігерії, пов’язаних із здирниками, використовуючи технологію для виявлення підозрілих профілів. Snap також оголосила, що використовує технологію для виявлення здирників і видалення зловмисників зі своєї платформи. На відміну від Instagram, Snapchat приховує списки друзів своїх користувачів, що ускладнює секс-вимагачам шантаж жертв, оскільки вони не знають, хто їхні друзі чи члени родини.

У своєму оголошенні в четвер Meta заявила, що намагається ще більше захистити свої платформи, блокуючи «потенційні шахрайські облікові записи» від доступу до мереж інших користувачів. Якщо обліковий запис буде позначено як підозрілий, компанія автоматично закриє доступ до підписників і списків підписок в Instagram.

Хоча ці нові функції можуть допомогти приборкати сексуальне вимагання, критики кажуть, що є більш ефективне рішення: дозволити підліткам приховувати своїх підписників і списки підписок. Instagram не має можливості приховати список друзів користувача від підписників. Тож шахраю достатньо надіслати запит у друзі, щоб отримати доступ до всіх, з ким пов’язаний цей користувач.

Meta «може повністю знищити цей злочин, якщо приховає підписників і список підписок для всіх підлітків і встановить це за замовчуванням», — сказав Пол Раффіле , незалежний аналітик розвідки, який роками вивчав моделі сексуального здирства. «Ми знаємо, що цей список є джерелом № 1 для використання в шахрайстві із здирництвом».

Прес-секретар Meta сказала, що компанія намагається знайти баланс між тим, щоб дозволити підліткам отримувати вигоду від наступних списків і списків підписників, щоб було легко відкривати нові облікові записи, захищаючи їх від експлуатації зловмисниками.

«Це важливо для підключення та пошуку людей, які вас цікавлять, і ми хочемо захистити ці цінні функції для насолоди додатком, але ми хочемо бути впевненими, що ними не можуть скористатися ці шахраї», — Антігона Девіс, глобальний керівник відділу безпеки Meta. , сказав в інтерв'ю Bloomberg Television у четвер.

Источник материала
loader
loader