Ідентифіковано воєнних злочинців, які закатували цивільного в Ізюмі
Ідентифіковано воєнних злочинців, які закатували цивільного в Ізюмі

Ідентифіковано воєнних злочинців, які закатували цивільного в Ізюмі


Підозрювані били затриманого, катували, намагаючись отримати інформацію про відомі йому місця дислокації ЗСУ та техніки. Від нанесених ударів чоловік помер.

Трьом окупантам заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством та вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Про це пресслужба Офісу Генпрокурора у понеділок, 28 жовтня.

Підозрюваними виявилися військовослужбовець ВЧ №61899 27-ої окремої мотострілкової бригади, а також двоє бойовиків так званої “ЛНР”.

За даними слідства, під час окупації м. Ізюм підозрювані знущались над цивільним населенням.

“У травні 2022 року вони затримали 57-річного чоловіка за проукраїнську позицію. Окупанти приїхали на двох автомобілях до його помешкання. Вони силою затягнули чоловіка до авто, звʼязали руки, вдягнули мішок на голову і відвезли до катівні”, – зазначили у повідомленні.

Підозрювані били затриманого, катували, намагаючись отримати інформацію про відомі йому місця дислокації ЗСУ та техніки. Від нанесених ударів чоловік помер. Місцеві мешканці поховали його під номером 311 на місці масового захоронення в Ізюмі.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Нагадаємо, встановлено особу російського воєнного злочинця, який брав участь у катуваннях населення під час окупації Київщини.

Раніше повідомлялося, що російському військовослужбовцю, який під час окупації катував жителя Київщини, заочно оголошено підозру в порушенні законів та звичаїв війни.



Теги по теме
Харьковская область расследование
Источник материала
loader