Емігрував чи лишився в Україні: де зараз переможець "Фабрики зірок" Олексій Матіас
Емігрував чи лишився в Україні: де зараз переможець "Фабрики зірок" Олексій Матіас

Емігрував чи лишився в Україні: де зараз переможець "Фабрики зірок" Олексій Матіас

Справжнє прізвище Матіаса – Саченок. Хоч хлопець і був учасником академічного хору, заснував власний гурт і навчився грати на гітарі, він закінчив навчання у Київському торгово-економічному університеті, пише Show 24.

"Фабрика зірок"

Олексій брав участь у третьому сезоні співочого проєкту "Фабрика зірок". Однак ця спроба виявилась не дуже вдалою, адже співак посів друге місце, поступившись у фіналі Стасу Шурінсу.

Олексій Матіас – Еarth song (Фабрика зірок – 3): дивіться відео онлайн

Через два роки у новому сезоні під назвою "Фабрика.Суперфінал" Матіасу таки вдалось вибороти довгоочікувану перемогу. Артист став неймовірно популярним і навіть випустив декілька пісень, які кожен шанувальник точно знав на пам'ять: "Ангелы не умирают", "Воздух", "Минута". Він виступав із відомими артистами на одній сцені, давав концерти, але пізніше усе докорінно змінилось.

Олексій Матіас – "Минута": дивіться відео онлайн

Скандал і зникнення зі сцени

У 2010 році співак хотів представляти Україну на співочому конкурсі Євробачення. У Нацвідборі посів третє місце, а от перемогу здобула Alyosha з піснею Sweet People.

Через два роки артист знову спробував власні сили, але тоді розгорівся справжній скандал. Виявилось, що у суддівському складі був продюсер Матіаса, а сам Олексій хотів представити англійську версію своєї пісні, яку вже випустив. Через це кандидатуру співака зняли ще у процесі відбору.

У 2013 році чоловік разом із командою став жертвою шахраїв. Вони мали їхати до Венеції, щоб зняти кліп на пісню "Містерія". Однак компанія, яка мала підготувати візи, виявилась шахрайською. Музиканти заплатили гроші, але замовлення, тобто візу, так і не отримали.

Олексій МатіасОлексій Матіас / Фото з інстаграму співака

У 2014 році артист емігрував до США та зупинився у Лос-Анджелесі. Спершу він намагався записувати кавер-версії на пісні відомих українських артистів, однак відео збирали малу кількість переглядів.

Oleksii Sachenok – "Обійми": дивіться відео онлайн

Після цього Олексій почав все рідше появлятись у публічному просторі, а концертна діяльність й зовсім припинилась.

Де зараз Олексій Матіас

Ймовірно, переможець "Фабрики зірок" сьогодні досі проживає у Лос-Анджелесі. З початком повномасштабного російського вторгнення артист підтримав Україну та зазначив, що війна зачепила і його родину також.

Війна торкнулася моєї родини, як і кожного з нас... Внаслідок вторгнення на нашу землю, намагань ліквідувати керівництво України, російські фашисти сподівалися взяти Київ за три доби. Окупанти, докорінно, не розуміють сутність української нації. В нас народ – це керівництво і навпаки. Ми – не Росія,
– писав співак.

В його інстаграмі є декілька публікацій, які присвячені темі війни, однак власних фото артист не публікує. У січні 2023 року Матіас презентував пісню "Саме так", а у відеороботі до неї використані кадри війни.

OLEKSII – "Саме так": дивіться відео онлайн

Цією композицією розділяю біль і висловлюю щирі співчуття у підтримку родин загиблих та постраждалих внаслідок війни сьогодення. За втрату кращих з нас прощення не існує,
– зазначав співак.

У лютому цього року Олексій поділився дописом, де залишив посилання на організації та фонди, й зазначив, що "Україна потребує допомоги". Нагадаємо, що наразі остаточно невідомо, де саме проживає артист і чим займається. На жаль, низька активність у соцмережах позбавила шанувальників Матіаса детальної інформації про його життя.

Источник материала
loader
loader