Екоентузіасти створили будинок у вітровій турбіні: наскільки там зручно жити
Екоентузіасти створили будинок у вітровій турбіні: наскільки там зручно жити

Екоентузіасти створили будинок у вітровій турбіні: наскільки там зручно жити

Проєкт, продемонстрований на Dutch Design Week 2024, показує, як можна повторно використовувати промислові матеріали. Про це повідомляє Interesting Engineering.

Чим обладнаний будинок у вітровій турбіні

Компанія Vattenfall у співпраці з дизайнерською студією Superuse створили повноцінний будинок всередині великої капсули, що є частиною вітрової турбіни, оснастивши його сучасними екологічними технологіями, як-от тепловий насос, сонячні панелі та сонячний водонагрівач.

Будинок у вітряній турбіні

Будинок у вітряній турбіні / Фото Vattenfall

Цей проєкт, який був представлений на Dutch Design Week 2024, демонструє інноваційний підхід до повторного використання промислових матеріалів. Турбіна V80, що працювала в Австрії понад 20 років і має потужність 2 МВт, перетворена на компактний, але водночас зручний для життя будинок.

У виданні розповіли, що в будинку завширшки 4 метри, завдовжки 10 метрів і заввишки 3 метри є кухня, ванна кімната й житлова зона. Хоча створення такого простору було нелегким завданням, цей проєкт відкриває перспективи для переробки інших вітрових турбін, які мають бути виведені з експлуатації. Загалом по всьому світу таких нараховується близько 10 тисяч.

Дбайливе ставлення до навколишнього середовища є одним з ключових пріоритетів для відповідального бізнесу. Тому "МакДональдз" пропонує своїм відвідувачам сортувати відходи. Це не лише зменшує екологічний слід компанії, а й сприяє формуванню культури відповідального споживання серед клієнтів.

Источник материала
loader