Україна стала членом Міжнародного фонду сільського розвитку
Україна стала членом Міжнародного фонду сільського розвитку

Україна стала членом Міжнародного фонду сільського розвитку

Україна стала 179 членом Міжнародного фонду сільського розвитку (IFAD).

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України

«Це стратегічний крок, над яким працювало Мінагрополітики, і після останньої робочої зустрічі з представниками IFAD в Римі нам вдалося стати 179 країною-членом. Членство в IFAD дає Україні нові можливості та перспективи, які сприятимуть розвитку агросектору в цілому», — прокоментував міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Міністр відзначив, що пріоритет IFAD — розвиток малого фермерства. Підтримка IFAD дозволить українським виробникам підвищити конкурентоздатність, зміцнити позиції на ринку та вплине на розвиток аграрного сектору країни загалом.

Також українські виробники матимуть доступ до недорогих фінансових ресурсів, грантової підтримки, до участі в тендерах Фонду для закупівель товарів і послуг, до інвестицій для підтримки сталого розвитку. Зокрема, в таких сферах:

  • підвищення продуктивності;
  • ⁠збільшення доходів;
  • ⁠інноваційні технології;
  • ⁠стійкість до криз та змін клімату.

Крім того, за словами Віталія Коваля, приєднання до фонду сприятиме інвестиціям у розвиток інфраструктури сільських територій та в технології, що допомагають адаптуватись до зміни клімату, що є критичним для українських аграріїв, які працюють на півдні нашої країни.

Источник материала
loader
loader