Відкриті до розширення географії партнерств: Україна й Індія можуть почати оборонну співпрацю
Відкриті до розширення географії партнерств: Україна й Індія можуть почати оборонну співпрацю

Відкриті до розширення географії партнерств: Україна й Індія можуть почати оборонну співпрацю

У Мінстратегпромі розповіли про зустріч з індійським послом. Судячи з допису, там поки що "домовилися домовлятися", але все одно це обнадійливий сигнал.

Індія не проти співпраці з Україною

Україна відкрита до розширення географії партнерств в оборонній галузі, ми готові розглядати різні форми співпраці. На даному етапі важливо вивчити можливості й потреби оборонних галузей обох наших країн, визначити проблематику та курс, яким ми будемо рухатись,
– сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін.

Він зустрівся з послом Республіки Індія Раві Шанкаром та військово-морським аташе Сантошем Белліаппою. Під час робочої зустрічі обговорили перспективи українсько-індійської співпраці у сфері оборонної галузі.

Індійська сторона не проти співробітництва. Посол привітав пропозицію щодо розширення співпраці у сфері оборонних промисловостей і запевнив міністра "у підтримці з боку посольства у визначенні конкретних пропозицій".

Чому для Києва вигідна оборонна співпраця з Делі

Індія є найбільшим у світі імпортером зброї за останнє десятиліття, вона багато витрачає на оборонну промисловість, а торік виробництво оборонної продукції у країні вперше перевищило 12 мільярдів доларів.

Відкриті до розширення географії партнерств: Україна й Індія можуть почати оборонну співпрацю - Фото 1

Скільки Індія витрачає на оборонку / Інфографіка UAWarInfographics

Країна залежала від Росії майже у половині військових постачань. Звісно, через війну критично важливі поставки запасних частин до військової техніки стали затримуватися, тож було вирішено розвивати власне виробництво.

Теги по теме
Новости политики Оружие Индия
Источник материала
loader
loader