У Селидово окупанти розстріляли мирних мешканців: розпочато розслідування
У Селидово окупанти розстріляли мирних мешканців: розпочато розслідування

У Селидово окупанти розстріляли мирних мешканців: розпочато розслідування

За фактами вбивства окупантами жителів Селидово та розстрілу цивільного автомобіля розпочато розслідування. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що 27 жовтня 2024 року у декількох Telegram-каналах опубліковано інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у м. Селидове. 

«На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено», – йдеться у повідомленні.

У Селидово окупанти розстріляли мирних мешканців: розпочато розслідування  фото 1
фото: Офіс Генерального прокурора

Згодом, за інформацією від Офісу Генпрокурора, на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня 2024 року.

Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. «Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником», – йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів.

Раніше на Бахмутському напрямку російські загарбники розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон, правоохоронці почали розслідування.

Як повідомлялося, Росія часто повертає рідним розчленовані тіла українських полонених, аби, ймовірно, приховати сліди тортур.

Источник материала
loader
loader