Тисяча гривень від держави: економіст спрогнозував наслідки ініціативи Зеленського
Тисяча гривень від держави: економіст спрогнозував наслідки ініціативи Зеленського

Тисяча гривень від держави: економіст спрогнозував наслідки ініціативи Зеленського

Дехто вважає, що такаініціатива президента є недоречною, а кошти потрібно направити на підтримку армії. Чому це неможливо і які насправді наслідки матимуть виплати українцям, 24 Каналу розповів економіст, член ради НБУ Василь Фурман.

Нова "тисяча Зеленського"

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 грудня українці зможуть отримати тисячу гривень, яку можна буде витратити на українські товари та послуги. Тисячу гривень від держави можна буде отримати на картку програми "Національний кешбек".

У суспільстві не всі однозначно висловилися про таку ініціативу.

Я вважаю, що кошти, які витрачаються у нашій державі на підтримку українського виробника, є завжди зі знаком "плюс". Під час великої війни запровадили низку різних програм, що однозначно додають свій мультиплікаційний ефект в економічному зростанні та зростанні ВВП,
– пояснив Василь Фурман.

Додамо, що витратити кошти від держави можна буде протягом зими 2024 року на:

  • комунальні послуги;
  • квитки Укрзалізниці;
  • лікарські засоби;
  • книжки;
  • культурні послуги;
  • донати військовим і волонтерам.

"Це матиме позитивний ефект для української економіки, а також це загалом підтримка українців в умовах війни. Особисто я підтримую такі заходи і виступаю за те, щоб було більше програм, які можуть розширювати підтримку українських виробників, яким це дуже потрібно в час війни", – підкреслив економіст.

Важливо наголосити, що кошти, які використовують для цієї ініціативи, надійшли із зовнішньої міжнародної фінансової допомоги. Ці гроші не можна витрачати на фінансування української армії чи ВПК.

Теги по теме
Владимир Зеленский Деньги
Источник материала
loader
loader