Ріжемо цибулю без сліз: цікавий та незвичний спосіб, що принесе насолоду від процесу
Ріжемо цибулю без сліз: цікавий та незвичний спосіб, що принесе насолоду від процесу

Ріжемо цибулю без сліз: цікавий та незвичний спосіб, що принесе насолоду від процесу

Є один лайфхак, хоча декому він може здатися дивним. Яка саме хитрість допоможе уникнути сліз під час нарізання цибулі, розповідає Elegant Woman.

Як не плакати під час різання цибулі?

У практичній пораді для тих, хто займається підготовкою цибулі, кулінарні експерти рекомендують тримати під рукою напій. Під час чищення та нарізання цибулі рекомендується зробити ковток води або безалкогольного напою і потримати його в роті, не ковтаючи. Ця техніка може допомогти пом'якшити подразнення, викликане парами цибулі.

Річ у тім, що у цибулі зберігається високий рівень антоціанів – сполук, відомих своєю здатністю зміцнювати кровоносні судини.

Методи нарізання цибулі без сліз

  • Під водою. Найкращий спосіб уникнути сліз під час нарізання цибулі – це різати її (після очищення) під проточною водою. Так, пекуча речовина стане нешкідливою і "змиється".
  • Лимон на обробній дошці. Перед тим, як нарізати цибулю, натріть обробну дошку шматочком лимона. Так можна безпечно нарізати її без ризику розплакатися. Цей трюк також запобігає проникненню запаху цибулі на обробну дошку.
  • Відповідний ніж. Перед тим, як використовувати ніж, покладіть його в морозильну камеру приблизно на 15 хвилин. Він повинен бути дуже холодним і мати гостре лезо.
  • Промивання оцтом. Під час нарізання цибулі кілька разів можна змочити ніж водою або оцтом. Це досить простий трюк, але він значно зменшує сльозотечу.

Спробувавши один із цих способів, ви зможете насолоджуватися ароматом та корисними властивостями цибулі без сліз.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як виміряти грами масла без кухонних ваг.

Источник материала
loader