Microsoft представила віртуальних працівників, які можуть вирішувати запити клієнтів
Microsoft представила віртуальних працівників, які можуть вирішувати запити клієнтів

Microsoft представила віртуальних працівників, які можуть вирішувати запити клієнтів

Американська компанія надає клієнтам можливість створювати власних віртуальних агентів, а також випускає 10 готових ботів.

Microsoft впроваджує автономних агентів штучного інтелекту, або віртуальних працівників, які можуть виконувати завдання, такі як вирішення запитів клієнтів і виявлення потенційних покупців. Технологічний сектор прагне продемонструвати інвесторам, що бум штучного інтелекту може створювати незамінні продукти.

Про це пише The Guardian.

Як пише видання, американська технологічна компанія надає клієнтам можливість створювати власних агентів штучного інтелекту, а також випускає 10 готових ботів, які можуть виконувати різні ролі, включаючи управління ланцюгом постачання та обслуговування клієнтів.

Серед перших користувачів продукту Copilot Studio, запуск якого запланований на наступний місяць, є консалтингова компанія McKinsey, яка створює агента для обробки нових запитів клієнтів, виконуючи такі завдання, як планування наступних зустрічей. Інші ранні користувачі включають юридичну фірму Clifford Chance та роздрібного продавця Pets at Home.

Microsoft акцентує на агентах штучного інтелекту, які виконують завдання без втручання людини, як приклад здатності цієї технології підвищувати продуктивність – показник економічної ефективності або кількість продукції, що виробляється працівником за кожну відпрацьовану годину.

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, який презентував агентів штучного інтелекту в Лондоні, заявив, що цей інструмент зменшить рутинну роботу та підвищить продуктивність, звільняючи час для виконання більш цінних завдань.

«Ці інструменти докорінно змінюють аутсорсинг, підвищуючи цінність і зменшуючи втрати», — сказав він.

Microsoft забезпечує роботу агентів кількома моделями штучного інтелекту, розробленими в компанії та OpenAI.

Microsoft також розробляє агента штучного інтелекту, який може здійснювати транзакції від імені користувачів. Глава штучного інтелекту компанії, Мустафа Сулейман, заявив, що бачив, коли агент самостійно здійснював покупки, але також зазначив, що під час розробки траплялися й аварійні моменти. Сулейман додав, що агент із такими можливостями з’явиться протягом місяців, а не років.

Відповідаючи на запитання про побоювання щодо впливу штучного інтелекту на зайнятість, корпоративний віцепрезидент Microsoft Чарльз Ламанна сказав Guardian, що агенти позбавлять рутинних, одноманітних аспектів роботи.

«Я думаю, що це більше інструмент розширення можливостей, ніж будь-що інше», — сказав він.

Ламанна порівняв появу інструментів штучного інтелекту, таких як агенти, в сучасному офісному середовищі з появою персональних комп’ютерів кілька десятиліть тому.

«Спочатку персональний комп’ютер не з’явився на кожному столі, але з часом він був на кожному столі, оскільки надав кожному працівнику стільки можливостей і інформації під рукою. Ми вважаємо, що штучний інтелект матиме такий самий шлях. Спочатку він з’являється в окремих відділах і процесах, але це лише питання часу, коли він буде присутній у всіх частинах організації», — сказав він.

Нагадаємо, німецькі вчені з’ясували, що новини, створені ШІ, важче зрозуміти, ніж тексти журналістів.

Фото: Techopedia. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Microsoft
Источник материала
loader