Ізраїль завдав удару по ППО Ірану та можливостям виробництва ракет - Нетаньягу
Ізраїль завдав удару по ППО Ірану та можливостям виробництва ракет - Нетаньягу

Ізраїль завдав удару по ППО Ірану та можливостям виробництва ракет - Нетаньягу

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль завдав сильного удару по можливостях протиповітряної оборони Ірану і його здатності виробляти ракети.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За його словами, суботні удари стали продовженням систематичної багатомісячної кампанії, спрямованої на те, щоб “обрубати руки іранському спруту, - «Хезболлі» і ХАМАСу»”. Він додав, що удар по Ірану був «точним і потужним, і досяг всіх своїх цілей».

Звертаючись до іранського народу, Нетаньягу сказав, що «наша боротьба не проти вас», а проти режиму, який загрожує регіону.

«Два дні тому ми завдали удару по голові спрута - іранському режиму. Режим повинен зрозуміти одну просту річ, - хто б не завдав шкоди нам, ми завдамо шкоди йому», - сказав ізраїльський прем’єр.

Видання Associated Press проаналізувало супутникові знімки і підтвердило, що ізраїльська атака на Іран пошкодила два важливих об'єкти. Так, була пошкоджена секретна іранська військова база Парчін на південний схід від іранської столиці, де, як підозрює МАГАТЕ, Іран у минулому проводив випробування потужних вибухових речовин, здатних запустити ядерну зброю. Іран довгий час наполягав на мирному характері своєї ядерної програми, хоча МАГАТЕ і західні спецслужби стверджують, що Тегеран мав активну програму розробки зброї принаймні до 2003 року.

Інші пошкодження є на військовій базі Ходжир, яка, на думку аналітиків, приховує систему підземних тунелів і місця виробництва ракет.

Іранські військові не визнали пошкоджень ні в Ходжирі, ні в Парчині внаслідок ізраїльської атаки, хоча заявили, що внаслідок нападу загинули чотири іранські солдати, які працювали в системі протиповітряної оборони країни.

Згідно з численними повідомленнями, широкомасштабні повітряні удари Ізраїлюпо Ірану підірвали здатність Тегерана виробляти балістичні ракети великої дальності, а знищені батареї ППО зробили важливі енергетичні об'єкти вразливими до майбутніх атак.

Як повідомляв Укрінформ, влада Ірану наказала збройним силам бути готовими до війни. Водночас Тегеран намагається уникнути її попри знищення своїх союзників у Лівані та секторі Гази.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Теги по теме
Израиль Иран
Источник материала
loader
loader