Документалістка Ольга Журба: Художнє кіно дає інші, в чомусь більші можливості
Документалістка Ольга Журба: Художнє кіно дає інші, в чомусь більші можливості

Документалістка Ольга Журба: Художнє кіно дає інші, в чомусь більші можливості

Українська документалістка Ольга Журба, яка отримала головний приз Ризького міжнародного кінофестивалю (RIFF) зі стрічкою «Пісні землі, що повільно горить», хотіла б надалі знімати художні фільми.

Про це Журба сказала в коментарі Укрінформу напередодні оголошення переможців RIFF.

«Робота над «Піснями землі, що повільно горить» тривала довго (більше двох років, - ред.) і була важкою. Чесно кажучи, втомилася, хочу трошки відпочити», - поділилася режисерка планами на майбутнє.

Водночас вона зауважила, що надалі хотіла б знімати художнє кіно. «В Україні зараз сильне документальне кіно. Але художнє дає інші, в чомусь більші можливості. Втім, розумію, що зараз це важко, оскільки потребує більшого фінансування», - пояснила Журба.

Згадуючи протистояння на Венеційському кінофестивалі-2024 її фільму та пропагандистської картини Анастасії Трофімової «Росіяни на війні», українська режисерка зазначила, що їй не хотілося витрачати сили на реакцію на цей конкретний показ маніпулятивної стрічки.

«Моя реакція на неї була іншою. Треба працювати. Дуже багато працювати: ще, й ще, й ще. Працювати, знімати. Показувати нашу культуру, нашу країну. Іншого виходу в нас немає», - резюмувала Журба.

Як повідомляв Укрінформ, Як повідомляв Укрінформ, з 17 до 27 жовтня в історичному кінотеатрі Splendid Palace у столиці Литви проходить 11-й Ризький міжнародний кінофестиваль.

Картина Ольги Журби «Пісні землі, що повільно горить» стала переможцем основного конкурсу RIFF у повнометражному кіно.

Теги по теме
Кино фильм
Источник материала
loader
loader