Держекоінспекція з’ясовує обставини загибелі лева на Рівненщині
Держекоінспекція з’ясовує обставини загибелі лева на Рівненщині

Держекоінспекція з’ясовує обставини загибелі лева на Рівненщині

Держекоінспекція на Рівненщині, де знайшли тіло лева, з’ясовує обставини та винних у порушенні природоохоронного законодавства.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу, передає Укрінформ.

«Екоінспектори ДЕІ Поліського округу оперативно відреагували на інформацію щодо загибелі лева на Рівненщині та вживають заходів для з’ясування обставин та винних у порушенні природоохоронного законодавства», - йдеться у повідомленні.

Держекоінспекція з’ясовує обставини загибелі лева на Рівненщині - Фото 1

Як зазначається, реагуючи на повідомлення в соціальних мережах про знайдену тушу лева на території Костопільської філії державного підприємства «Укрветсанзавод», державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали на місце.

Фахівці з'ясували, що тіло лева з Рівненського зоологічного парку передали до Костопільської філії ДП «Укрветсанзавод», яке займається утилізацією та переробкою відходів тваринного походження (с.Лісопіль Рівненська область), для подальшої утилізації.

На момент обстеження підприємства туша тварини була утилізована згідно з угодою між підприємством та Рівненським зоологічним парком загальнодержавного значення.

Держекоінспектори у межах компетенції вживають усіх необхідних заходів для з’ясування причини загибелі тварини, направлені відповідні запити та будуть вивчені усі обставини за цим фактом ймовірного порушення природоохоронного законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині правоохоронці проводять перевірку щодо виявленого тіла лева на території Костопільського заводу.

Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу

Теги по теме
Животные
Источник материала
loader