Атаки по енергоструктурі відновилися: якою може бути зима на Херсонщині
Атаки по енергоструктурі відновилися: якою може бути зима на Херсонщині

Атаки по енергоструктурі відновилися: якою може бути зима на Херсонщині

У Херсоні часто немає світла через російські обстріли. Взимку ситуація може погіршитися. Детальніше про те, як місто намагається впоратися з російськими обстрілами, 24 Каналу розповів журналістка Євгенія Вірлич.

Росіяни гатять по критичній інфраструктурі

З наближенням до опалювального сезону росіяни знову починають обстрілювати енергоструктуру України. Виключенням не став Херсон, який і так страждає від постійних обстрілів.

Росіяни стали гатити і цілитись по об'єктах енергетичної інфраструктури. У Херсоні є певні мікрорайони, де довго нема світла, де немає і, можливо, знову не буде опалення взимку. Нас дуже рятує те, що регіон сам по собі теплий,
– зазначила Євгенія Вірлич.

Вже не перший рік росіяни цілять у критичну інфраструктуру, тож місцева влада та комунальні служби навчилися з цим працювати. Усі намагаються якомога швидше усувати наслідки обстрілів.

"Майже кожного дня місто починає ранок без електрики. Електротранспорт не може вийти на дороги, бо росіяни обстріляли. Та все ж місцева влада навчилася ладити все максимально швидко", – наголосила журналістка.

Російські окупанти справді постійно атакують Херсон та область. Днями ворог обстріляв коліїна дільниці між Миколаєвом та Херсоном. Через це перевезення пасажирів здійснювали автобусами.

Крім того, росіяни цинічно цілять у цивільних людей. Вдень 25 жовтня росіяни атакували з дрона автівку, яка рухалась трасою неподалік Томиної Балки. Загинув 75-річний чоловік, а поранень зазнали матір з дитиною.

Источник материала
loader
loader