Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами»
Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами»

Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами»

Турецька оборонна компанія ASELSAN представила нові антидронові системи на міжнародній оборонній виставці SAHAEXPO 2024, яка відбулася в Стамбулі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами» - Фото 1

“Ми уважно стежимо за мінливими умовами та зростанням загроз на полі бою в сучасному світі та розробляємо передові системи з високою адаптивністю. Ми є свідками все ширшого використання безпілотників у операціях, і наші системи боротьби з дронами, куди додано нові можливості, запропонують своїм користувачам перевагу в усуненні загроз, пов’язаних з БПЛА”, - сказав на презентації генеральний директор ASELSAN Ахмет Акйол.

Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами» - Фото 2

Серед представлених - антидронові системи: система ППО малого радіусу дії KORKUT 25 mm, система введення в оману BUKALEMUN, система боротьби з дронами KANGAL-FPV і система акустичного виявлення безпілотників SEDA 100-cUAV.

Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами» - Фото 3

KORKUT 25 mm може встановлюватися на колісних та гусеничних транспортних засобах, забезпечує високий рівень захисту на полі бою завдяки камерам високої роздільної здатності, лазерному далекоміру та функціям автоматичного виявлення цілей. Ці системи дають змогу захисту як від великих та середніх, так і від міні- та мікробезпілотників, а також хмар дронів.

Туреччина представила на виставці в Стамбулі нові «мисливці за дронами» - Фото 4

BUKALEMUN забезпечує ефективний захист від загроз безпілотників у тактичному просторі завдяки здатності обману в діапазонах GNSS. Він має змогу змінювати розташування дронів на екрані операторів.

KANGAL-FPV призначений для захисту військових об’єктів, баз, державних установ і місць проведення церемоній від міні-БПЛА.

SEDA 100-cUAV може виявляти загрози БПЛА з фіксованими та обертовими крилами за допомогою мікрофонів на різних відстанях. Також може виявляти дрони FPV на великих відстанях. При спільному використанні системи KANGAL і SEDA можуть забезпечити стійке протистояння атакам безпілотників близької та середньої дальності.

Як повідомляв Укрінформ, українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі.

Теги по теме
Оружие Турция
Источник материала
loader