Пердставники Української асоціації футболу відвідали провідні клуби Англії
Пердставники Української асоціації футболу відвідали провідні клуби Англії

Пердставники Української асоціації футболу відвідали провідні клуби Англії

Відбулася робоча поїздка представників Української асоціації футболу (УАФ) до трьох провідних клубів Англії - «Манчестер Сіті», «Арсенала» та «Челсі».

Як повідомляє пресслужба УАФ, метою візиту було зміцнення наявних контактів та досягнення нових домовленостей щодо співпраці, передає Укрінформ.

У червні УАФ та «Манчестер Сіті» уклали угоду щодо стажування українських тренерів у системі англійського клубу. Навчання стартує на початку наступного року.

Під час робочої зустрічі було обговорено програму стажування, усі деталі співпраці та умови майбутніх візитів. Представники УАФ також мали змогу ознайомитися з інфраструктурою клубу, відвідати об'єкти першої команди та дитячої академії й поспілкуватися з тренерами та керівництвом ФК.

Меморандум про співпрацю між УАФ та «Манчестер Сіті» відчиняє двері не лише для одного стажування, а й для подальшого кураторства наших тренерів. Це важливий крок для розвитку футбольних кадрів в Україні, що сприятиме фаховому зростанню вітчизняних фахівців.

«Ця робоча поїздка стала важливим кроком у зміцненні співпраці між Українською асоціацією футболу та топовими англійськими клубами. Високий рівень підготовки в академіях Англії відкриває нові можливості для розвитку наших тренерів і зрештою сприятиме прогресу українського футболу. Ми вдячні представникам клубів за їхню відкритість та готовність до подальшої взаємодії для розвитку нашого футболу», - поділився враженнями від поїздки президент УАФ Андрій Шевченко.

Представники УАФ також ознайомилися із тренувальним процесом в академії лондонського «Арсенала», обговорили можливості співпраці з її директором - відомим у минулому гравцем збірної Німеччини Пером Мертезакером. Було досягнуто домовленості про можливість стажування українських спеціалістів для обміну досвідом.

Делегація мала нагоду поспостерігати за тренуваннями юних футболістів і провести зустрічі з тренерським штабом ФК.

Українці вивчили інфраструктуру футбольної академії лондонського «Челсі». Під час зустрічей із керівництвом та тренерами були досягнуті попередні домовленості щодо співпраці у межах створення адаптивної програми навчання для підвищення кваліфікації та отримання нових знань українськими тренерами.

Фото: uaf.ua.

Теги по теме
Украина футбол Спорт
Источник материала
loader
loader