Напис "майонез" на етикетці не завжди свідчить про якість: як не купити підробку
Напис "майонез" на етикетці не завжди свідчить про якість: як не купити підробку

Напис "майонез" на етикетці не завжди свідчить про якість: як не купити підробку

На українському ринку представлено велику кількість брендів, що виробляють майонез, інформує Смачно 24. Проте, якщо копнути глибше, не кожен продукт, на етикетці якого написано "майонез", є ним насправді. Розповідаємо, як не попастися на підробку.

Що таке справжній майонез

Вважається, що майонез виник у Франції у 18 столітті та названий на честь міста іспанського Маон. Завдяки насиченому смаку та гладкій текстурі він став універсальним інгредієнтом і швидко набув популярності. Його використовують для приготування сендвічів, салатів, соусів і заправок.

Як купити якісний продукт

Згідно з нормами Державного стандарту України "Майонези та соуси майонезні", майонез має бути однорідним, сметаноподібним, з поодинокими бульбашками повітря. Текстура повинна бути густою. Колір – від білого до кремового.

До складу майонезу мають входити жовтки курячих яєць, олія, оцет і сіль. Олія, яку використовують для виробництва, повинна бути рафінованою. Дозволяється додавати спеції, смакові добавки, прянощі та гірчицю.

Які продукти не можна назвати майонезом

У складі справжнього майонезу мають бути два обов'язкові інгредієнти – олія і яєчний жовток або цільні яйця. Якщо на упаковці немає яєчного жовтка, яєць або яєчного порошку, то перед вами не майонез, а майонезний соус.

Оригінальний майонез повинен мати жирність не менше 50%. Якщо цей відсоток менший, то це не справжній майонез.

Іноді виробники можуть вказувати неправдивий відсоток жирності, але це легко перевірити вдома. Витисніть у склянку з водою трохи майонезу. Якщо крапля опускається на дно, то майонез має низький відсоток жирності.

Майонез можна приготувати вдома: покроковий рецепт від Ектора.

Источник материала
loader