Google представила технологію розпізнавання та маркування ШІ-контенту SynthID
Google представила технологію розпізнавання та маркування ШІ-контенту SynthID

Google представила технологію розпізнавання та маркування ШІ-контенту SynthID

Google випустила технологію SynthID, що дозволяє розробникам додавати водяні знаки і виявляти контент, згенерований штучним інтелектом.

Компанія Google відкрила доступ до нового інструменту SynthID, призначеного для створення водяних знаків до ШІ-контенту.

«Він безкоштовно доступний розробникам і компаніям і допоможе їм ідентифікувати створений штучним інтелектом контент», — йдеться у дописі Google на платформі X.

Технологія SynthID дозволяє визначити, чи був контент згенерований нейромережею. Для цього вона вшиває в нього малюнок того, як думала нейромережа під час написання тексту. Під час перевірки походження контенту цей водяний знак помітить інша нейромережа і повідомить, що зображення, аудіо, текст або відео згенерований.

Компанія наголосила, що можливість ідентифікувати створений штучним інтелектом контент має вирішальне значення для підвищення довіри до інформації.

Google представила технологію розпізнавання та маркування ШІ-контенту SynthID - Фото 1

Вихідний код SynthID можна завантажити з платформ GitHub та Responsible GenAI від Google.

Google заявляє, що SynthID, вбудований у моделі Gemini, не погіршує якість, точність або швидкість генерації тексту. Технологія працює навіть зі зміненим текстом, наприклад, якщо текст був обрізаний або перефразований.

Нагадаємо, компанія Google створила водяний знак для маркування зображень, згенерованих ШІ.

Фото: deepmind.google.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Google
Источник материала
loader
loader