Чи можна християнам ходити на цвинтар вночі: пояснення священника
Чи можна християнам ходити на цвинтар вночі: пояснення священника

Чи можна християнам ходити на цвинтар вночі: пояснення священника

У народі вважалося, що кладовище – особливе місце, куди варто приходити, щоб вшанувати пам'ять померлих. Про те, чи можна вночі ходити на цвинтар – розповість LifeStyle24.

Чи можна вночі ходити на цвинтар

Священник Православної церкви України Олексій Філюк вже відповів на це питання. Він зауважив, що на цвинтар ніхто не забороняє йти у темний час. Однак варто відмовитися від цієї ідеї, бо існує ризик налякати людей, які теж перебуватимуть тоді на кладовищі. За словами священника, Бог створив день, щоб християнин працював, а ніч – щоб вірянин спав, а не ходив у цвинтар вночі.

Ніч створена для того, щоб спати. Інші люди ще подумають, що ви чаклун або відьма. Християни не мають ходити вночі на цвинтар,
– запевнив Олексій Філюк.

Священник додав, що вірянам варто жити за Святим Письмом і любити ближнього. Християнам треба шукати "спершу Царство Боже і правди Його, і тоді все їм додасться".

Чи треба мити руки після відвідування цвинтаря

Наші пращури вірили, що варто знати як захистити себе від негативної енергії, яка може панувати на цвинтарі. Для цього вони мили руки. Однак не всі знають, чи варто робити це після відвідування кладовища.

Олексій Філюк підкреслив, що обов'язково треба мити руки після кладовища, бо це особиста гігієна. Так само людям варто змивати з себе бруд після роботи на городі та відвідування туалету. За словами священника ПЦУ, деякі народи дотримувалися інших правил, що стосувалися миття рук.

"Євреї, які мали законодавство Мойсея, не мали права торкатися до нечистого. Тобто навіть на похороні вони могли занечиститися. Тому руки миють згідно з уставом", – поділився Олексій Філюк.

Источник материала
loader