Boeing розглядає можливість продажу свого космічного бізнесу
Boeing розглядає можливість продажу свого космічного бізнесу

Boeing розглядає можливість продажу свого космічного бізнесу

Компанія Boeing розглядає можливість продажу свого космічного бізнесу, включно з проблемним кораблем Starliner, повідомляє Wall Street Journal. Це рішення може бути пов’язане з бажанням нового генерального директора Келлі Ортберга покращити фінансове становище компанії, яка перебуває у скрутному становищі.

За даними джерел, Boeing вивчає можливість продажу свого бізнесу в NASA, включаючи космічний корабель Starliner, який зіткнувся з серйозними несправностями під час випробувальної місії до МКС. Представник Boeing відмовився коментувати цю інформацію, заявивши, що компанія «не коментує ринкові чутки та припущення».

Генеральний директор Келлі Ортберг, який приєднався у серпні, раніше заявив, що він переглядає діяльність компанії з метою звуження профілю Boeing. «Boeing краще робити менше, але краще, ніж робити більше, але не робити добре», — заявив Ортберг під час телефонної конференції з аналітиками, присвяченій фінансовим результатам компанії. Хоча Ортберг не окреслив планів зі скорочення космічної програми Boeing, він вказав на комерційні літаки та оборону як на «основні» продукти, які «назавжди залишаться з компанією Boeing».

Ці заяви були зроблені після того, як Boeing повідомила про колосальні збитки у розмірі $6,2 млрд, частково через шеститижневий страйк робітників у районі Сіетла, який призвів до закриття двох складальних заводів. Також у середу профспілка машинобудівників відхилила останню пропозицію Boeing за контрактом, що ще більше затьмарило перспективи компанії.

Boeing протягом багатьох років тісно співпрацює з NASA, проте останніми роками космічна програма компанії зазнала серйозних невдач. Після численних затримок у червні відбувся запуск Starliner, який мав стати випробувальною місією тривалістю близько тижня. Однак несподівані несправності двигунів і витоку гелію на шляху до МКС зірвали ці плани, і у вересні NASA зрештою ухвалило рішення безпечніше повернути двох астронавтів на кораблі SpaceX.

Источник материала
loader