Астронавт NASA госпіталізований після повернення місії Crew-8
Астронавт NASA госпіталізований після повернення місії Crew-8

Астронавт NASA госпіталізований після повернення місії Crew-8

За повідомленням NASA від 25 жовтня, одного з астронавтів місії Crew-8 було госпіталізовано після приведення космічного корабля Crew Dragon біля узбережжя Пенсаколи (Флорида). Астронавт знаходиться в стабільному стані під наглядом у лікарні Ascension Sacred Heart Pensacola як запобіжний засіб.

Після проходження планових польових медичних оглядів на рятувальному кораблі SpaceX всі чотири члени екіпажу Crew-8 були доставлені до лікарні для додаткових медичних оглядів. «Під час планових медичних оглядів на рятувальному кораблі була запитана додаткова оцінка стану членів екіпажу як запобіжний засіб», — заявили в NASA.

Агентство не назвало госпіталізованого астронавта чи подробиці його медичної проблеми, пославшись на лікарську таємницю. Інші три члени екіпажу повернулися до Космічного центру імені Джонсона в Х’юстоні.

Crew-8 повернув астронавтів NASA Метью Домініка, Майкла Барратта та Джанетт Еппс разом із космонавтом Роскосмосу Олександром Гребенкіним. Всі четверо виглядали в хорошому стані, коли покинули корабель Crew Dragon трохи більше ніж через півгодини після приводу, посміхаючись і махаючи руками в ефірі NASA.

«Зараз у екіпажу все чудово. Вони проведуть трохи часу на рятувальному судні, проходячи медичні перевірки, і незабаром після цього вирушать назад до Х’юстона», — сказав Річард Джонс, заступник керівника програми комерційних екіпажів NASA, під час прес-конференції через 90 хвилин після приведення.

Те, що NASA вирішило провести всі чотири додаткові медичні огляди в лікарні, може виключити ізольовану медичну проблему та підвищує ймовірність інциденту під час або після їх повернення. Проте представники NASA заявили на брифінгу, що проблем із космічним апаратом під час його повернення та приводнення не виникло, що не дало жодних вказівок на те, що відбувається щось незвичайне.

Источник материала
loader