ООН намагається організувати зустріч Зеленського і Гутерріша
ООН намагається організувати зустріч Зеленського і Гутерріша

ООН намагається організувати зустріч Зеленського і Гутерріша


Візит Антоніу Гутерріша до столиці України обговорювався на найвищиму рівні ще у вересні, зазначили в ООН.

Заступник речника генерального секретаря ООН Фархан Хак не підтвердив, що президент України Володимир Зеленський відмов у візиті генсеку ООН Антоніу Гутеррішу через його участь у саміті БРІКС у Казані. Про це повідомило у п’ятницю, 25 жовтня.

Так, у відповідь на запит їхньої журналістки Хак “не підтвердив, що візит Гутерреша в Україну скасували з боку Києва через саміт БРІКС”.

“Ми намагаємося організувати візит у взаємно зручний час. Вони (Зеленський і Гутерреш – ред.) обговорили візит під час зустрічі у вересні”, – сказав Хак.

Раніше у п’ятницю ЗМІ з посиланням на Офіс президента повідомили, що Гутерріша не буде у Києві “через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані”.

Як відомо, на поточному тижні Антоніу Гутерріш здійснив неанонсований візит до Казані на саміт БРІКС і зустрівся з Володимиром Путіним.

У МЗС України критично оцінили поїздку Гутерріша до Росії. Там вважають, що генсек псує репутацію ООН. При цьому раніше він пропустив глобальний Саміт миру, який Україна провела у червні в Швейцарії

А Зеленський напередодні заявив, що “сьогодні День ООН в усьому світі, а не десь у Казані”.



Теги по теме
Украина Владимир Зеленский ООН
Источник материала
loader