З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet

З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet

Американська аукціонна компанія Mecum, яка спеціалізується на колекційних автомобілях, виставила на торги унікальну збірку машин марки Chevrolet.

Колекція отримала назву Tornado Collection та налічує 33 автомобілі. З них 29 – це Chevrolet, які були випущені з 1955 до 2021 року. Більше десятка екземплярів колекції є Corvette різних років, ще одинадцять – Camaro, і також є кілька Impala. Всі машини в хорошому стані та повністю на ходу. Власник дбайливо ставився до своєї колекції, регулярно проводив ТО раритетів і зберігав у сухому ангарі, що опалюється. Довгий час він приховував її від публіки, а розкрив лише зараз, виставивши на продаж.

З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 1

Найціннішими серед представлених екземплярів вважаються Chevrolet Corvette ZR1 1970 року випуску, тираж якого становив лише 25 екземплярів, Copo Camaro 2013 року та Camaro Z28, яких у 1993 році побудували лише три одиниці. Крім моделей Chevrolet у колекції є Pontiac GTO, рестомод Plymouth Cuda, Cadillac Allante та XLR.

Торги з продажу цієї колекції пройдуть у січні 2025 року. Очікується, що за неї виручать мільйони доларів. Варто зазначити, що назву колекція одержала не випадково. Вона пережила неймовірний за силою торнадо та вціліла. Лише ангар, де зберігаються машини, постраждав.

/
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 2
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 3
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 4
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 5
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 6
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet - Фото 7
Источник материала
loader