В Україні є потреба у друкуванні нотної літератури - директор видавництва «Мистецтво»
В Україні є потреба у друкуванні нотної літератури - директор видавництва «Мистецтво»

В Україні є потреба у друкуванні нотної літератури - директор видавництва «Мистецтво»

Директор видавництва "Мистецтво" Сергій Поночовний переконаний, що в Україні є потреба у збереженні та видавництві нотної літератури.

Про це він заявив під час презентації в Укрінформі проєкту "Новітні напрями збереження та диджитальної актуалізації творчої спадщини українського композитора Віталія Кирейка".

"До нас в місяць як мінімум три-п’ять звернень щодо друку нотних видань. Те, що потреба є і в збереженні, і в друці нотної літератури - це однозначно. Можливо, це не будуть мільйонні наклади як було колись, але збереглися спеціалісти. Навіть просто набрати нотну верстку і набрати звичайний текст - це абсолютно різні речі", - сказав Поночовний.

За його словами, кожен проєкт щодо збереження нашої спадщини й підкреслення українства - "це маленька клітиночка в той великий фундамент, який називається українська нація".

В Україні є потреба у друкуванні нотної літератури - директор видавництва «Мистецтво» - Фото 1

При цьому Поночовний зауважив, що на сьогодні держава не закуповує нотні видання.

"Я не знаю, чи треба на сьогодні якесь спеціалізоване видавництво з нотної літератури. Я думаю, що будь-яке видавництво, яке цим зацікавиться, може зробити відділ і друкувати, я із задоволенням це підтримую. Кожного місяця три-чотири видання стосовно нотної літератури ми видаємо, починаючи із запитів музичних шкіл Києва. Це можна рухати вперед на сьогодні", - наголосив директор видавництва "Мистецтво".

Він також відзначив, що за останні два роки в Україні попит на книжки зріс у 3-5 разів.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповів, що з Міністерством фінансів тривають переговори про закладення в бюджет на наступний рік близько 300 млн грн на підтримку книговидавництва і книгорозповсюдження.

Теги по теме
музыка
Источник материала
loader
loader