Українці за кордоном долучились до написання Радіодиктанту національної єдності
Українці за кордоном долучились до написання Радіодиктанту національної єдності

Українці за кордоном долучились до написання Радіодиктанту національної єдності

Представники української діаспори та дипломати взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності.

Про це повідомляють громади українців за кордоном та дипломатичні установи, передає Укрінформ. 

Таїланд

З нагоди Дня української писемності та мови, 25 жовтня представники Посольства України в Королівстві Таїланд долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності - 2024.

Нідерланди

Посольство України в Нідерландах долучилося до щорічного Диктанту національної єдності, який об'єднує українців по всьому світу.

«Цей захід не лише популяризує українську мову, а й підкреслює важливість єдності та солідарності серед українців, де б вони не були. Разом ми демонструємо, що наші цінності та культура живуть у кожному серці, незалежно від відстаней», - йдеться у дописі дипустанови.

Греція

Українці Північної Греції долучилися до спільного написання Радіодиктанту національної єдності в приміщенні Консульства України в Салоніках.

Угорщина

25-й Радіодиктант національної єдності написали українці в Будапешті. 

Катар
Із нагоди Дня української писемності та мови 25 жовтня представники української громади Катару разом із колективом Посольства України доєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності.
Азербайджан
Представники Посольства України в Азербайджанській Республіці приєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності – 2024.

Італія

Працівники Посольства України в Італії традиційно приєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності.

Південна Корея
Команда Посольства України в Республіці Корея долучилась до написання цьогорічного Радіодиктанту національної єдності.

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

Авторкою радіодиктанту національної єдності у 2024 році стала українська письменниця Оксана Забужко. Назва радіодиктанту — «Магія голосу». Текст читав поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Источник материала
loader
loader