У Раду внесли законопроєкт, який пустить на залізницю приватних перевізників
У Раду внесли законопроєкт, який пустить на залізницю приватних перевізників

У Раду внесли законопроєкт, який пустить на залізницю приватних перевізників

Верховна Рада України 21 жовтня зареєструвала урядовий проєкт закону про систему та особливості функціонування ринку залізничного транспорту України (№12142).

Про це повідомив старший проєктний менеджер у сфері залізничної інфраструктури «Команди підтримки та реформ (RST) при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури» Роман Мельниченко, передає ЦТС.

За його словами, ключові ідеї зареєстрованого законопроєкту полягають у відкритті ринку залізничного транспорту для приватних перевізників. Саме для цього й потрібна регламентація прав та обов’язків нових учасників ринку. Також пропонується трансформувати до європейських зразків системи органів управління в галузі, забезпечити структурне розділення «Укрзалізниці» відповідно до вимог європейського законодавства, передбачити чіткий порядок організації суспільно важливих перевезень та впровадити європейські стандарти безпеки та інтероперабельності.

Мельниченко заначив, що документ розробляли спільно з бізнесом, «Укрзалізницею» та Комітетом з питань транспорту та інфраструктури .

«Тут збережено всі євроінтеграційні норми попередньо напрацьованого законопроєкту. Документ імплементує положення директив про сертифікацію машиністів, про єдиний європейський простір, про безпеку залізниці тощо. Усього відображено положення більше десяти актів законодавства ЄС у цій сфері», — додав фахівець.

Источник материала
loader
loader