Тоді підтримає й решта країн: що є головною перепоною на шляху України до НАТО
Тоді підтримає й решта країн: що є головною перепоною на шляху України до НАТО

Тоді підтримає й решта країн: що є головною перепоною на шляху України до НАТО

Про це 24 Каналу сказав головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус, припустивши, що спонукає до цього Словенію, Іспанію та Бельгію.

Чому Словенія та Іспанія проти України в НАТО

Головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень вважає дивним присутність Словенії у цьому переліку. Не виключено, що там є певні проросійські сили, які пов'язані, зокрема з Сербією. І вони підштовхують керівництво Словенії не надавати "зелене світло" Україні.

Взагалі, якщо подумати так, то якби не Україна, невідомо, що було б зараз із НАТО,
– зауважив Ус.

Він нагадав, до 2022 року були запитання, чи НАТО взагалі потрібне. А після повномасштабного вторгнення стало зрозуміло, що Україна захищає західні цінності, зокрема й ті, на яких ґрунтується Північноатлантичний альянс. Тобто бачимо, що НАТО отримало друге дихання й завдяки Україні.

Щодо Іспанії, то, зауважив він, там також є певні проросійські погляди.

Яка позиція Бельгії щодо вступу України в НАТО

Він припускає, що Бельгія дуже орієнтується на Німеччину. Загалом є відчуття, що певні менші країни, орієнтуються на провідних гравців, а саме – США та Німеччину.

Щойно провідні гравці дають "зелене світло", всі інші одразу кажуть: "Добре, ми також знімаємо всі свої заперечення",
– заявив Ус.

Головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень додав, що потрібно постійно підтримувати діалог з цими країнами та пояснювати їм усі плюси та мінуси.

Теги по теме
США НАТО
Источник материала
loader