Соя та погода зменшили урожай на 10 млн т
Соя та погода зменшили урожай на 10 млн т

Соя та погода зменшили урожай на 10 млн т

Українські аграрії зібрали високий урожай, але є невелике зниження порівняно з попереднім роком, коли було сумарно зібрано зернових та олійних 85 млн т, а цього року буде 75 млн т.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

«Такі показники пояснюються об’єктивним фактором — збільшилася площа під соєю, яка має меншу врожайність ніж, наприклад, кукурудза. Також маємо зменшення врожайності сільгоспкультур через погодні умови»,  пояснив Тарас Висоцький.

Він додав, що на сьогодні вже повністю зібрані основні зернові (пшениця, ячмінь, жито, овес, зернобобові), а також ріпак. Кукурудза зібрана на 67%, соняшник — на 95%, викопана більша частина цукрового буряку.

«Незламним аграріям у складних умовах вдалося зібрати урожай пшениці на рівні з попереднім роком — понад 22 млн т, близько 6 млн т ячменю, що аналогічно з минулорічним показником. Маємо гарний урожай ріпаку та історично рекордний збір сої на рівні 6 млн т, понад 10 млн т соняшнику. Очікується зібрати близько 24 млн т кукурудзи»,  зазначив Тарас Висоцький.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader