Побиття “німця-волонтера”: поліція відреагувала
Побиття “німця-волонтера”: поліція відреагувала

Побиття “німця-волонтера”: поліція відреагувала


Соцмережі поширили новину про буцімто побиття “німецького волонтера” співробітниками ТЦК; правоохоронці прокоментували ситуацію.

Telegram-канали поширили інформацію про нібито побиття “німецького волонтера” співробітниками ТЦК у Чернівецькій області. Поліцейські встановили всі подробиці цього інциденту. Про це повідомляє  та Чернівецької області на своїй Facebook-сторінках.

За версією соцмереж, інцидент почався з того, що співробітники військкомату зупинили на блокпості вантажівки, на якій одна українська та троє німецьких волонтерів “поверталися до східних регіонів, де роздавали гуманітарну допомогу”. Увагу співробітників ТЦК привернув українець, і вони нібито почали на нього тиснути. У ситуацію втрутився німець – йому “бризнули балончиком в очі, побили і залишили лежати непритомним”.

У Чернівецькому обласному ТЦК та СП запевняють, що інформація про нібито побиття громадянина Німеччини є неправдивою і запевнили, що не чинили “жодних протиправних дій стосовно іноземного волонтера”.

Поліція розкрила деталі інциденту. Близько 06:00 вони зупинили автомобіль Mercedes. Під час перевірки документів з’ясувалося, що водій – громадянин іншої країни, а пасажир перебуває у розшуку за ухилення від мобілізації. До військкомату їхати чоловік відмовився.

На місці перевірки зупинився ще один автомобіль Mercedes, звідки вийшли двоє громадян іншої країни та почали “перешкоджати діям поліцейських”.

“Інспектори пояснили, що відбувається, і повідомили, що вони заважають діям поліції. Один з чоловіків почав поводитися агресивно, на зауваження не реагував. Патрульні застосували до нього сльозогінний газ, наручники та затримали його”, – додали в поліції.

Стосовно іноземця склали адміністративний протокол за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню працівника поліції). Правоохоронці зауважили, що чоловікові стало погано і вони викликали медиків та “поклали у стабільне бокове становище”.

“Швидка” прибула за кілька хвилин, чоловіка відвезли в лікарню, де його оглянули, а згодом відпустили.

Пасажира все ж таки доставили до ТЦК. На нього склали протокол за статтею Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію (ч. 3 ст. 210-1 КУпАП).

Керівництво управління патрульної поліції у Чернівецькій області ретельно перевірить обставини інциденту. Ініційовано службове розслідування.

Нагадаємо, в Тернополі затримали керівника районного ТЦК.



Источник материала
loader