Підтримка Пхеньяном агресії РФ матиме «серйозні наслідки» для безпеки Європи та світу - Боррель
Підтримка Пхеньяном агресії РФ матиме «серйозні наслідки» для безпеки Європи та світу - Боррель

Підтримка Пхеньяном агресії РФ матиме «серйозні наслідки» для безпеки Європи та світу - Боррель

Єропейський Союз "глибоко стривожений" повідомленням про відрядження військ Північної Кореї для участі у російській війні проти України.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це заявив верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

За словамиБорреля, це було б серйозним порушенням міжнародного права, зокрема засадничих принципів Хартії ООН.

"Це був би односторонній ворожий акт з боку КНДР із серйозними наслідками для європейського та глобального миру та безпеки. Ця подія також ще раз демонструє, як РФ поширює нестабільність та ескалацію в регіоні та по всьому світу", - йдеться у заяві.

Боррель додав, що ЄС засуджує військову співпрацю між Північною Кореєю та РФ та закликає Пхеньян припинити підтримувати нелегальну війну РФ.

Він також назвав цю співпрацю ознакою того, що, попри заяви про готовність до переговорів, Москва "не зацікавлена щиро у справедливому, повному та тривалому мирі", натомість вдаючись до ескалації.

Дипломат також вказав на "тривожну зміну позиції" РФ щодо денуклеаризації КНДР, яку висловив раніше міністр закордонних справ Лавров. Таким чином, РФ відмовляється від своїх ключових зобов’язань за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, ухвалені за її участю, наголосив він.

"Постійна підтримка КНДР агресивної війни РФ проти України ілюструє, наскільки тісно пов’язана безпека Європи з безпекою Індійсько-Тихоокеанського регіону. ЄС координуватиметься з міжнародними партнерами з цього питання, зокрема, щодо відповідей", - заявив голова зовнішньополітичної служби блоку.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР МО України, перші підрозділи військових із Північної Кореї, які пройшли вишкіл на східних полігонах РФ, уже прибули у зону бойових дій. Зокрема, 23 жовтня їхня поява була зафіксована у Курській області РФ.

Теги по теме
война Евросоюз КНДР
Источник материала
loader