Краще туди не заходити: де в Києві розташований "проклятий" будинок
Краще туди не заходити: де в Києві розташований "проклятий" будинок

Краще туди не заходити: де в Києві розташований "проклятий" будинок

Історична місцевість Татарка, розташована у міжгір'ї Подолом, Глибочицею, Щекавицею, Лук'янівкою, Юрковицею, Вовчим та Реп’яховим ярами. Колись це був район, забудований переважно приватними будинками, а зараз – п'ятиповерхівками, пише "Телеграф".

Де розташований будинок і чому він "проклятий"

Прославилася стара Татарка одним із будинків, який місцеві жителі називали "нефартовим", "проклятим", "нещасним" тощо. До нього навіть боялися наближатися.

Нерухомість Київ Стара ТатаркаСтара Татарка / Фото з "Телеграфу"

За словами старожилів, там у різні часи сталося багато нещасних випадків. Люди бувало помирали за загадкових обставин, спалахували пожежі. Подейкують, що там часто можна побачити загадкові темні силуети та чути стогін і крики.

"Проклятий" будинок розташований на вулиці Половецькій, 14/16. На вигляд це звичайна багатоповерхівка, побудована у радянські часи.

Нерухомість Будинок на Татарці Проклятий будинокБудинок на Татарці, де ставалися нещастя / Скриншот Google Maps

Що відомо про Татарку


Свою назву Татарка отримала у 19 столітті. Місцевість заселили небагаті татарські сім'ї, які прибули з Нижнього Новгорода до Києва в пошуках кращого життя.
Перші татарські сім'ї поселилися в районі сучасної вулиці Татарської. Пізніше люди почали переміщуватися до гори Щекавиці, ближче до Житнього ринку.
Татари займалися переважно миловарством та торгівлею. Свої ремесла вони принесли і до Києва.
За офіційними даними, на кінець XIX століття в Києві проживали 500 мусульман. Для них навіть почали будувати мечеть, але справа зупинилась через державний переворот у 1917 році.
Попри те, що Татарку активно забудували за радянських часів, там досі можна побачити старовинні одноповерхові маєтки.
Источник материала
loader
loader