Як обрати ідеальне вино для святкового столу? Поради від Villa UA
Як обрати ідеальне вино для святкового столу? Поради від Villa UA

Як обрати ідеальне вино для святкового столу? Поради від Villa UA

Святкове застілля – це не лише розмаїття запашних страв, а й якісні, вдало підібрані напої. Правильно обране вино може підкреслити смак ваших наїдків та створити особливу атмосферу. І хоч вибір вина для урочистей – завдання не з простих, успішне застілля й чудовий настрій ваших гостей однозначно варті докладених зусиль. А щоб підвищити шанси на успіх, ви можете скористатися кількома цінними порадами від провідного українського виробника вин Villa UA.

Розуміння смаків ваших гостей

Уподобання безпосередніх учасників святкової події безумовно повинні стати основним чинником, що вплине на вибір вина. Декому до смаку насичене червоне вино з приємним солодкавим посмаком, інші віддають перевагу сухим білим винам із терпкими нотками. 

Якщо ж ви не знаєте вподобань своїх гостей, виходом із ситуації стане придбання декількох пляшок з різними смаковими характеристиками. Особливу увагу варто звернути на українські вина, що найкраще підкреслять усі тонкощі смаку страв національної кухні. А ті, хто не надто впевнено почуває себе у винних крамницях, можуть вибрати кілька позицій зі списку топ кращих вин українських виноробів.

Поєднання вина зі стравами на святковому столі

Важливим фактором під час вибору вина для урочистостей є також його сумісність зі стравами, які ви плануєте подавати до столу. Ось кілька рекомендацій щодо поєднання різних сортів вин з їжею від українських митців виноробства:

  • білі вина підкреслять ніжний смак страв із курятини, риби та морепродуктів, надаючи їм вершкових та горіхових ноток;
  • насичений смак червоних вин стане ідеальним доповненням до м’ясних страв та дичини завдяки присутнім у них ягідним та пряним смаковим відтінкам;
  • свіжість та легкість рожевих вин найкраще поєднується із сирами та холодними закусками;
  • десертні ж вина підкреслять солодкавість фруктових салатів та створять неповторний контраст зі смаком сиру з блакитною .

Звісно можна обрати й універсальний варіант від українських виробників вина, що пасує до більшості страв на вашому столі.

Враховуйте сезон та тематику свята

Як обрати ідеальне вино для святкового столу? Поради від Villa UA - Фото 1

Тематика святкування та пора року також відіграють вкрай важливу роль. Якщо святкування проходить у спекотний літній день – очевидним вибором стане легке біле чи рожеве вино, наприклад Riesling чи Shateau Le Grand від маестро українського виноробства Villa UA. Такі вина мають освіжаючий ефект і чудово підійдуть для пікніка або застілля на відкритому повітрі. 

Для холодної ж пори року найкращим варіантом стане червоне вино, як то Shevalie Rouge чи Merlot. Його глибокий, насичений смак створить досконалий дует зі стравами з запеченим м’ясом і грибами, які найчастіше подають до столу восени та взимку.

Звертайте увагу на бюджет

У винних крамницях ви можете стикнутися зі справжньою дилемою. Розмаїття вин найрізноманітніших цінових категорій частенько збиває з пантелику. Віддати перевагу дорогому французькому чи італійському продукту, або ж вибрати більш бюджетне українське вино? Тут вже все залежить від вашого бюджету. 

Та навіть якщо ви не обмежені в коштах, не варто ігнорувати українські вина, серед яких, до речі, також є досить дорогі варіанти. Адже українські виробники вина, хоч і не користуються такою популярністю, як «розпіарені» європейські бренди, пропонують широке розмаїття гідних вашої уваги продуктів. Тож ви точно не прогадаєте, обравши для свого застілля одну з позицій рейтингу топ кращих вин українських виноробів.

Як правильно подавати вино?

Навіть смак найкращого вина можна зіпсувати неправильною подачею. Якщо напій надто сильно охолодити чи подати його теплим, він може втратити свій шарм й зіпсувати застілля. Важливо пам’ятати, що:

  • білі вина подають до столу при температурі 8-12 градусів;
  • червоні вина найкраще смакують охолодженими до 15-18 градусів.

Важливим елементом подачі є також келихи, з яких ваші гості куштуватимуть вино. Для білих та ігристих вин обирайте високі та вузькі, а для червоних широкі сфероподібні келихи. 

Не бійтеся експериментувати

Підбір вина для святкового столу не повинен бути каторгою. Це творчий процес, від якого можна отримати неабияке задоволення. Експериментуйте, куштуйте нові смаки та сміливо поєднуйте їх з вашими стравами.

Вашим вірним супутником на цьому шляху стануть українські виробники вина. Активно розвиваючись, вітчизняні бренди чимраз пропонують нові й нові продукти, а також авторські купажі, які виводять українське виноробство на новий рівень.

Резюмуючи сказане

На вибір вина для святкового застілля впливає ціла низка факторів, серед яких смакові вподобання гостей, меню, пора року, наявний бюджет і, звісно ж, формат подачі. Та нехай вас не лякає така велика кількість критеріїв. До ваших послуг широкий вибір продукції від найпопулярніших світових та вітчизняних брендів. Але пам’ятайте, що саме українські вина найкраще підкреслять смак страв національної кухні та залишать вашим гостям неповторні спогади про святкування.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader