ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності
ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності

ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності

Представники Головного управління розвідки долучились до радіодиктанту, який провели 25 жовтня. Текст диктанту – «Магія голосу» –  написала Оксана Забужко. Про це повідомило в своєму Telegram-каналі ГУР.

«Дійство, присвячене Дню української писемності та мови, у 2000-му започаткувала команда «Українського радіо», тож уже 25 разів поспіль акція з написання диктанту обʼєднує тих, хто говорить, шанує, вивчає, вдосконалює й любить українську мову», – йдеться в дописі ГУР. 

ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності  фото 1
Фото: ГУР МО

Представники ГУР МО України традиційно приєднались до акції – слухали і писали «Магію голосу».

ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності  фото 2
Фото: ГУР МО

Також у відомстві підтвердили, що кожного року кількість охочих написати диктант єдності зростає, і це добра тенденція. 

ГУР долучилось до радіодиктанту національної єдності  фото 3
Фото: ГУР МО

«Добре володіння державною мовою дуже важливе для кожного воєнного розвідника, як і для усіх громадян України», – сказав воїн з позивним «Роджер», який долучився до написання диктанту.

До слова, перші мовні інспектори запрацюють в Івано-Франківську вже 28 жовтня. Міський голова Руслан Марцінків розповів, хто з містян зголосився виконувати цю роботу.

Зазначимо, що сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 (за київським часом) стартував найбільший українськомовний флешмоб – Радіодиктант національної єдності. Цьогоріч він відбувається вже 25-й раз поспіль. Він транслювався онлайн на «Главкомі».

Источник материала
loader